portada

Títol: Més enllà de les estrelles

Autors: Gerard Quintana / David Julià i Marquet

Segell: Rosa dels Vents

Pàgines: 168

Data de publicació: Abril 2012

www.magradallegir.com

Més enllà de les estrelles

Gerard Quintana / Fotografies : David Julià

Font : Rosa dels Vents

Més enllà de les estrelles és el relat d'un dels esdeveniments més grans de la història recent de la música a Catalunya. Gerard Quintana ens explica en primera persona com va viure l'experiència d'omplir tres dies seguits el Palau Sant Jordi amb els Sopa de Cabra. Una crònica impregnada de la seva visió, tan personal com inimitable, de la gira dels Sopa a la tardor del 2011. De Barcelona a Mallorca, de Tarragona a Girona. Una gira que ha estat un esdeveniment únic i, possiblement, irrepetible en el panorama actual: més de 80.000 persones reunides en set concerts inoblidables.

Un centenar de fotografi es de David Julià i Marquet acompanyen la crònica d'aquests dies, les paraules, els records, les emocions i els pensaments de Gerard Quintana. La veu i la mirada del cantant ens endinsa en un viatge a través dels anys, des de la fundació de la banda fi ns al darrer concert a Girona; des dels bolos dels quals havien hagut de sortir cames ajudeu-me fi ns a omplir tres Palau Sant Jordi en temps rècord. En David, fotògraf i amic personal dels membres de la banda, els va acompanyar en cada moment, i ha sabut captar i transmetre la màgia dels concerts, els nervis previs i les emocions posteriors com ningú no ho podia fer. La seva complicitat és en el millor aliat per entendre aquell mes intens de rock, tant de portes endins com en l'esclat dels concerts.

Un cel estrellat com a teló de fons, un passat intens, un present convuls i un futur incert van acompanyar set concerts de la banda de rock més mítica del panorama musical català, del grup que ha fet que pares i fi lls cantin amb la mateixa entrega en un concert, que ha convertit cançons en himnes i ha aconseguit de nou que la música sigui el vehicle per despertar consciències i sentiments, i que l'esperit del rock and roll continuï intacte i vigent.

Autors

gerard

Gerard Quintana (Girona,1964)

Cantant i comunicador. Ha combinat la seva trajectòria de més de vint-i-cinc anys al món de la música amb més de vint discos publicats, primer amb Sopa de Cabra i després en solitari, amb collaboracions habituals en diversos mitjans de comunicació (radio, tv, premsa). Aquest és el seu primer llibre.

gerard

David Julià i Marquet (Girona 1967)

Fotògraf freelance, amb més de vint-i-cinc anys d'experiència. Ha realitzat exposicions, xerrades i col·loquis, i ha publicat en diaris i revistes. També ha treballat en diferents campanyes publicitàries internacionals. La passió per la música l'ha dut a treballar en la fotografi a de concerts i aquest n'és el fruit.

Recull de noticies