Unes 300 persones assisteixen al funeral per Joan Cardona

DdeG.Barcelona

Unes tres-centes persones, entre elles moltes cares conegudes del mˇn de la m˙sica, van assistir ahir al funeral per Joan Cardona, guitarrista de Sopa de Cabra mort diumenge desprÚs d'anys de patir una llarga malaltia, un cÓncer de c˛lon que havia fet metÓstasi, i no de fetge, com s'havia informat inicialment.

Una part de la cerim˛nia va ser oficiada per un capellÓ, perquŔ la mare va voler que tinguÚs una part religiosa, per˛ l'acte, molt emotiu, tambÚ va incloure una lectura de fragments budistes a cÓrrec de Carmelina Cardona, germana del difunt.

Tots els membres de Sopa de Cabra van assistir al funeral, celebrat ahir al matÝ al Tanatori de Barcelona, al qual tambÚ hi havia representats de molts altres grups de m˙sica com ara Els Pets, Ja T'Ho DirÚ o Sangtra´t. Molts dels assistents eren gironins, com la cap del gabinet del conseller de Cultura, NatÓlia Molero, o el regidor TomÓs SobrequŔs.

Durant l'acte es va posar en relleu el sentit de viure sense por en llibertat que havia sabut dur a la prÓctica Joan Cardona, cosa que per a molts dels que el coneixien constitu´a tota una llišˇ.

Joan Cardona havia nascut el 1959 a Girona. Va morir als 42 anys d'edat, pocs mesos desprÚs que el seu germÓ Pau, mÚs jove, a causa de la mateixa malaltia hereditÓria.

El comentarista musical i organitzador de la Fira del Disc, Jordi TardÓ, ha recordat la źintegritat╗ de Joan Cardona. El concert d'homenatge que el proper 3 de marš la Fira del Disc ha anunciat que retrÓ a Sopa de Cabra estarÓ especialment dedicat a Joan Cardona, que tenia previst ser-hi present.

tornar