Ninyín, de 42 anys, era l'integrant més veterà de la ja dissolta formació de rock gironina

Mor Joan Cardona, guitarrista de Sopa de Cabra

Redacció

BARCELONA

El guitarrista Joan Cardona, 'Ninyín', un dels integrants del grup gironí Sopa de Cabra, va morir ahir a causa d'un càncer de fetge contra el que lluitava des de feia temps. L a malaltia ja va obligar Carmona a participar en només dues de les cançons del concert que Sopa de Cabra va celebrar com a comiat el 8 de novembre a Razzmatazz. Joan Cardona, nascut el 29 de novembre de 1959 a Girona, era el membre més veterà de Sopa de Cabra. Com a guitarrista, també havia format part dels grups Microbanda, Achtung, Sleeping Band, Los Chulos, Quim Gamba y el Trío Calavera, i Ninyin's Mine Workers Union Band.

Seria en aquesta darrera formació on coincidiria amb dos altres membres dels Sopa, Gerard Quintana i Francesc Cuco Lisícic. Des de la creació, el 1988, de la que seria una de les formacions clau en l'eclosió del rock català, Ninyín en va formar part, però arran de la dissolució de Sopa de Cabra tenia previst editar un disc en solitari.

La seva malaltia ja li va impedir participar en alguns dels concerts de la gira de comiat de Sopa de Cabra, com ell mateix explicava al suplement Rock & Clàssic de l'AVUI, però això no va reduir les seves ganes de participar-hi. "Durant aquesta gira sento que m'ho estic passant millor, perquè sóc conscient que és l'última vegada que anem de gira junts. I per això ho aprofito al màxim, tot i que no puc anar a tots els bolos, perquè el metge, de vegades, em reclama", afirmava el desaparegut músic.

tornar