ESPECIAL MORT DE JOAN CARDONA - FORUM DE SOPADECABRA.NET

Joan "Ninyin" Cardona mor als 43 anys El guitarrista de Sopa de Cabra, Joan Cardona, ha sucumbit a una llarga batalla contra el càncer. Joan "Ninyin" Cardona Si els fans de Sopa de Cabra van haver d'acomiadar el 2001 amb la desaparició del seu grup favorit, ara comencen el 2002 amb una tragèdia. Joan Cardona, conegut a l'entorn del grup amb l'afectuós apel·latiu de "Ninyin", va morir a Barcelona el 20 de gener a causa d'una aturada cardíaca.

El guitarrista lluitava contra el càncer des de feia anys, però sempre va voler evitar que això es fes públic. El seu estat de salut havia empitjorat fins el punt que es va perdre molts concerts de l'última gira del grup. Als de comiat, a la sala Razzmatazz de Barcelona, va comparèixer per tocar uns quants temes, entre el quals hi havia Ninyin's Mine, una de les seves composicions de més èxit per a la banda empordanesa. Ninyin va fer 43 anys el passat 29 de novembre, el mateix dia en què el món del rock va perdre George Harrison.

Sputniktv

Víctima d'un càncer Mor Joan Ninyin Cardona, guitarrista de Sopa de Cabra

El guitarrista Joan Cardona, més conegut com Ninyin, ha mort aquest diumenge al matí a Barcelona. Component de Sopa de Cabra durant tota la història de la banda, Cardona arrossegava feia temps un càncer de fetge que l'havia apartat parcialment de les darreres gires. En l'últim dels concerts de comiat de la banda a la sala Razzmatazz de Barcelona només va poder interpretar dues cançons. Tenia 42 anys.

Joan Cardona va ser una peça clau en els inicis de Sopa de Cabra, l'ànima ideològica de la banda. Pioner del moviment squatter de Girona i habitual del carrer dels Torrats, abans de formar Sopa de Cabra ja havia liderat The Ninyin's Mine Workers Union Band. Una de les seves primeres cançons va ser El sexo (que me hace feliz), que es convertiria en una de les més populars en figurar al primer disc dels Sopa, l'any 1988.

El desaparegut guitarrista va ser qui va establir les directrius del so del grup. Amant del rock dels 70 i de l'actitud dels Rolling Stones, ho va transmetre als seus companys. Sempre va ser el més rocker del grup, així com un gran aficionat a les motos de gran cilindrada.

Amb el grup va participar en la gravació dels seus deu àlbums, des de Sopa de Cabra fins a Plou i fa sol. Tot i que era carn d'escenari, en les darreres gires va haver de ser substituït per Jaume 'Pek' Soler, amb qui també coincidirien molts cops sobre l'escenari. Al darrer disc va deixar el seu testament musical en la cançó L'última mirada enrera. Ell mateix va posar-hi la veu.

Joan Cardona havia nascut a Girona el 29 de novembre de 1959. Era més gran que tots els altres membres del grup, Cuco Lisícic, Gerard Quintana, Pep Bosch i Josep Thió. Amb la dissolució de Sopa de Cabra, Ninyin tenia la intenció de gravar un disc en solitari.

La Malla

tornar